Polityka prywatności

Polityka prywatności

 

Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?

Administratorem Twoich danych osobowych jest Fundacja Strefa Przygód, zarejestrowana pod adresem Staw II 12/17, 62-420 Strzałkowo, NIP: 667 176 65 77, KRS: 0000535388, REGON: 360575316.

Kontakt z administratorem danych osobowych jest możliwy pod adresem ochronadanych@strefaprzygod.pl

 

W jakim celu i na jakiej podstawie przetwarzane są Twoje dane osobowe?

  1. Świadczenia usług drogą elektroniczną:
    • wykonania umowy, czyli Twojego udziału w Zawodach
  2. Wykonania umowy:
    • Twojego uczestnictwa w Zawodach, na które zgłaszasz się przez stronę krajnaar.pl oraz zapisy.strefaprzygod.pl (przygotowanie pakietu startowego, ubezpieczenie, opracowanie wyników, wydanie nagród itp.),
    • publikowania ogólnodostępnych list startowych oraz wyników,
    • dostarczania usług płatniczych,
    • przesyłania informacji organizacyjnych (email/SMS) o Zawodach, na które rejestrujesz się poprzez Serwis krajnaar.pl oraz zapisy.strefaprzygod.pl,
    • obsługi zgłoszeń i korespondencji,
    • kontaktu z Tobą.
  3. Wykonania obowiązków prawnych: w celach podatkowych i rachunkowych.
  4. W celach wynikających z prawnie uzasadnionych interesów Fundacji Strefa Przygód:
    • prowadzenia marketingu bezpośredniego produktów i usług,
    • obsługi zgłoszeń i korespondencji,
    • kontaktu z Tobą,
    • przeciwdziałania oszustwom i nadużyciom.
  5. na podstawie wyrażonej przez Ciebie zgody:
    • przesyłanie informacji marketingowych (email/SMS).

 

Czy musisz podawać dane osobowe?

Podanie danych osobowych jest niezbędne zarówno do Twojego udziału w Zawodach, jak i prowadzenia Konta Użytkownika w Serwisie www.zapisy.strefaprzygod.pl

Niepodanie danych osobowych uniemożliwia zawarcie umowy i udział w Zawodach.

Dane w celu prowadzenia marketingu bezpośredniego produktów i usług za pomocą newslettera podajesz dobrowolnie.

 

Jak długo będą przetwarzane Twoje dane osobowe?

Twoje dane będą przetwarzane w okresie korzystania z Serwisu zapisy.strefaprzygod.pl oraz udziału w Zawodach, na które zapiszesz się przez Serwis.

Po zakończeniu tego okresu Twoje dane będą nadal przechowywane w celach wynikających z przepisów prawa (szczególnie podatkowych i rachunkowych), a także przeciwdziałania oszustwom i nadużyciom oraz dochodzenia ewentualnych roszczeń wynikających z zawartej umowy.

Część Twoich danych (szczególnie te, które znajdują się w wynikach Zawodów) mogą być przetwarzane także po tym termie w celach statystycznych i archiwalnych.

W każdej chwili możesz poprosić o usunięcie swoich danych z bazy newsletterowej.

 

Kto będzie odbiorcą danych osobowych?

Twoje dane osobowe będą ujawniane pracownikom, współpracownikom oraz podwykonawcom Administratora w zakresie niezbędnym dla realizacji wcześniej wymienionych celów przetwarzania danych osobowych.

Listy startowe i wyniki, zawierające podstawowe dane osobowe, będą ogólnodostępne, w tym będą publikowane na stronie internetowej Zawodów.

 

Jakie prawa przysługują Tobie z tytułu przetwarzania Twoich danych osobowych?

Masz prawo do wniesienia żądania: dostępu do Twoich danych osobowych, ich sprostowania, ich usunięcia oraz ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto masz prawo do wniesienia sprzeciwu wobec ich przetwarzania oraz do ich przenoszenia.

Dodatkowo, w odniesieniu do przetwarzania, które odbywa się na podstawie Twojej zgody – masz prawo do jej cofnięcia w dowolnym momencie.

 

Do kogo możesz wnieść skargę na sposób przetwarzania Twoich danych osobowych?

Skargę możesz wnieść do organu nadzorczego: Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.

 

Polityka cookies

Pliki cookie to niewielkie informacje tekstowe, wysyłane przez serwer www i zapisywane na Twoim komputerze lub innym urządzeniu (np. na smartfonie lub tablecie). Pliki cookies używane są najczęściej w celu dostosowania zawartości stron www do preferencji użytkownika. Używane są również w celu tworzenia zbiorczych statystyk, które pomagają zrozumieć w jaki sposób użytkownik korzysta ze stron internetowych. Nasz serwis stosuje pliki cookies, aby umożliwić Tobie sprawne poruszanie się po Koncie Użytkownika. Korzystając z plików cookies nie przechowujemy Twoich danych osobowych, ani innych poufnych informacji.

Poprzez korzystanie z serwisu krajnaar.pl oraz zapisy.strefaprzygod.pl wyrażasz zgodę na używanie plików cookies. Jeżeli nie zgadzasz się na ich używanie, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej w odpowiedni sposób lub zrezygnować z korzystania Serwisu. Wyłączenie plików cookies, może skutkować niepoprawnym działaniem niektórych funkcji naszego serwisu.